Om Elämys


Elämys Travel Sweden, med kontor strax utanför Malmö, ingår i Elämys Group, som är Finlands största privatägda reseföretag. Elämys Group äger flera varumärken inom turism i Finland. Elämysgruppen består av Matkapojat, Elämysmatkat, OK-Matkat, Matka-Agentit och affärsresebyrån Menestys. 2023 öppnades även en filial i Norge. Det norska kontoret kommer att fokusera på försäljning av sportresor och företagsresor till den norska marknaden. Utöver Finland, Sverige och Norge är Elämys exklusiv officiell partner till On Location i Danmark, Irland samt Luxemburg för OS i Paris 2024 och Milan/Cortina 2026. 

Sedan de turbulenta covid-åren har Elämys Group vuxit snabbare än den finska resemarknaden, både genom förvärv och organiskt tillväxt. Omsättningen för räkenskapsåret som slutade i juli 2023 steg till 44 miljoner euro. Efter tillväxten och teknikinvesteringarna efter förvärvet av Matkapojat förra året har även företagets lönsamhet förbättrats avsevärt. Bruttoförsäljningen för Q3/2023 ökade till 14,7 miljoner euro från 10,2 miljoner euro 2022. Justerat för poster av engångskaraktär ökade EBITDA för tredje kvartalet till 0,5 miljoner euro från -0,25 miljoner euro föregående år. Bruttoförsäljningsmålet för räkenskapsåret som börjar i juli är 64 miljoner euro. Tillväxten har framför allt drivits av starka resultat från affärsresebyrån Menestys och Matkapojat. Båda har tagit marknadsandelar och vuxit långt före den totala resemarknaden.

Team Sverige


Klas Hanson

Managing Director

Klas karriär startade inom musikindustrin med försäljning och lansering av många av väldens största artister. Karriären fortsatte sen med bland annat ansvar för Sony Playstation i Sverige innan det blev Live Nation. 2009 klev Klas in i sportreseindustrin med evenemangsresor inom F1, NHL, ishockey VM, fotbolls EM & VM och mängder av grupp – och konferensresor. Klas breda erfarenhet inom resor, sport samt ett unikt kontaktnät med en solid grund säkerställer att Klas med sitt team på Elämys är en bra partner för dig och ditt företag.

Fun fact: Klas hänger gärna i alperna eller i en ishall samt ofta på konserter.

Dela sidan